لیزر درمانی

لیزر درمانی

لیزر (Laser) در واقع مخفف ( Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation)یا به عبارتی تقویت نور به روش گسیل القایی تابش است. پس همچنانکه از نام آن بر می آید، لیزر در واقع نوعی نور تقویت شده است که واجد طول موجی واحد، همسو و هم فاز است.

در طبیعت هیچ گونه لیزر طبیعی وجود ندارد و در واقع لیزر نوعی نور کاملاً ساخته دست بشر می باشد.

نظریه اولیه لیزر را در ابتدا آلبرت انیشتین ارائه نمود و نخستین لیزر (Maser) بر اساس تئوری وی وبا نقویت امواج ماکروویو شکل گرفت. سپس اولین لیزر پالسی یاقوت توسط پروفسور میمن در سال 1960 ساخته شد و یک سال بعد اولین لیزر گازی توسط فیزیکدان ایرانی، علی جوان با استفاده از ترکیب گازهای هلیوم و نئون نیز ارایه گردید (در واقع اولین لیزر را علی جوان ساخت ولی به دلیل اینکه یکسال دیرتر از میمن آن را معرفی نمود، این افتخار به میمن رسید)

در واقع در یک دستگاه لیزر، الکترونها توسط منبع انرژی عمدتاً الکتریکی در ماده ای حد واسط (Medium) برانیگخته می شود و در زمان نزول الکترون ها به اربیتال اولیه، همزمان با تصادم آنها با سایر فوتون های موجود در محیط، فوتون های نوری بیشتری تولید می شود که همگی هم فرکانس بوده و توسط تقویت کننده ها این مسیر ادامه می یابد و نوری که واجد سه خاصیت تک طول موجی (Monochromic)، هم سو شده (Colimated) و در نهایت هم فاز شده (Coherent) تولید می گردد. (دایورها نیز نوری با دو خاصیت اول تولید می کنند ولی خاصیت سوم یا هم فازی خاص لیزرها است.)

امروزه لیزرهای متعددی با طول موج های متفاوت، در صنایع گوناگون و پزشکی و دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرند که هر یک واجد مواد حد واسط یا مدیوم خاص خود و طول موج تولیدی و توان ویژه ای هستند.

پرکاربردترین این لیزرها در دندانپزشکی، لیزرهای دایود (یا گالیوم، آرسناید) و نیز لیزرهای اربیوم هستند که کاربردهای متعددی را هر یک از آنها دارا می باشند.

لیزرهای دایود که انواع مورد نظر ما در این بحث می باشند، واجد طول موجهای گوناگونی بوده که توسط کمپانی های تولید کننده مختلفی ارائه شده اند. بیشترین آنها واجد طول موج های 810، 940 و 980 نانومتر می باشند.

 

آشنایی با لیزر و کاربرد آن - گالری ویدئوی وبسایت دکتر افشین کاوسی

 

جهت اطلاع شما لیزری که ما در مرکز درمانی خود به خدمت گرفته ایم از نوع دایود با طول موج 940 نانومتر و ساخت شرکت Biolase آمریکا می باشد که طبق مقالات، از لحاظ نوع فرکانس و کیفیت ساخت جزو برترین انواع لیزر دایود دنیا می باشد.

کاربردهای لیزر در دندانپزشکی بسیار متنوع می باشد. در اینجا به خلاصه ای از این موارد کاربرد به اختصار اشاره می کنیم:

  • جراحی های لثه و بافت نرم: استفاده از لیزر در انجام برش در بافت نرم، در انجام اصلاح لثه یا جنجیوکتومی، فرنکتومی، برداشتن ضایعاتی مانند فیبروم و …. کاربرد دارد. برشی که توسط لیزر انجام می شود، علاوه بر دقت زیاد، برشی بدون خونریزی است چرا که همزمان با انجام برش رگ های خونی بسته شده و در محل جراحی خونریزی وجود ندارد. همچنین لیزر واجد خواص ضد میکروب بسیار قوی است و لذا برش ها را کاملاً استریل انجام می دهد. در عین حال نور لیزر واجد خواص القایی برای سلول های سازنده است که سبب فعالیت بیشتر سلولها می گردد.

 

جراحی فیبرومای کام توسط لیزر

 

 

  • درمان های پریودنتال: استفاده از لیزر در لایه برداری از پاکت های دندانی و میکروب زدایی قدرتمند آن سبب ترمیم بسیاری از پاکت های کم عمق و نیمه عمیق اطراف دندان ها، بدون استفاده از جراحی  باز  می گردد.

 

 

استفاده از لیزر در درمان بیماریهای لثه-وبسایت دکتر افشین کاوسی

استفاده از لیزر در درمان بیماریهای لثه

 

  • سفید کردن دندان ها: عمل سفید کردن دندان ها با استفاد هاز مواد بلیچینگ حساس به لیزر، سبب تسریع و افزایش عملکرد نسبت به درمان های رایج بلیچینگ با مواد معمولی می گردد. همچنین طبق مقالات تحقیقی میزان حساسیت پس از درمان بلیچینگ، در روش استفاده از لیزر کاهش می یابد.
  • حساسیت زدایی از دندان ها: از لیزر برای درمان حساسیت های دندان هایی که دچار پالپیت برگشت پذیر گردیده اند می توان استفاده کرد. لیزر در انجام این درمان ها موفقیت فوق العاده ای را نشان داده است.
  • کاربرد لیزر در درمان ریشه (اندودانتیکس): استفاده و تاباندن لیزر در کانال ریشه دندان، پس از انجام درمان ریشه به روش متداول، سبب کاهش بسیار شدید در میکروب ها گردیده و نیز فرایند بهبود و التیام بافت های اطراف دندان را افزایش داده  و درد ناشی از درمان را به شدت کاهش می دهد.
  • درمان دردهای مفصل فکی (TMD): از لیزر می توان برای بهبود دردها و علایم التهابی مفصل گیجگاهی فکی(TMJ) بهره برد. این عمل لیزر با تحریک سلولها در جهت ساخت و ساز و نیز کاهش عناصر التهابی و تغییرات در اعصاب مولد درد انجام می گیرد.
  • کنترل خونریزی و آماده سازی لثه برای قالبگیری: بطور معمول پس از تراش دندان ها برای ساخت روکش ها یا لامنیت ها، در لثه اطراف دندان ها مقادیری خونریزی و ترشح ایجاد می گردد که سبب تداخل در عمل قالب گیری می گردد. استفاده از لیزر می تواند این حالت را برطرف کرده و موجب بهبود عمل قالبگیری و کنار زدن لثه اطراف خط پایان تراش گردد.
  • درمان تبخال و آفت: چنانچه درمان تبخال با لیزر در مرحله اولیه آن یعنی قبل از بروز ویزوکول ها انجام شود، سبب درمان فوری و پس از بروز ویزیکولها در مان سریعتر تبخال را موجب می گردد. لیزر واجد خواص ضد ویروسی بسیار قدرتمندی است و چنانچه به موقع مورد استفاده قرار می گیرد، ایجاد تبخال را کاملاً سرکوب می نماید. هچنین برای درمان سریع آفت های دهانی که ضایعات دردناک بوده و حدود 10 تا 14 روز زمان برای برطرف شدن نیاز دارند، مورد استفاده قرار می گیرند.

               درمان تبخال توسط لیزر

 

  • ترمیم زخم ها و بازسازی نسوج: لیزرهای کم توان یا به اصطلاح (LLLT)، دارای ویژگی فتوبیومدلاسیون بوده و سبب تحریک سلول های فیبروبلاست گردیده و بازسازی زخم ها و نسوج ملتحب را تسریع می نماید. همچنین باعث تحریک ماکروفاژها گردید که مسئول حذف مواد اضافه و التهاب زا در محل زخم ها می باشند. لیزرهای کم توان امروزه از موارد بسیار مورد بحث کاربرد لیزر در دنیای پزشکی و دندانپزشکی هستند و خواص متعددی از آنها در حال معرفی شدن هستند.
  • حذف پیگمانتاسیونهای لثه: چنانچه لثه شما هم واجد پیگمانهای سیاه و قهوه ای رنگ بوده و این مسأله برای شما ناراحت کننده است، به شما مژده می دهیم که لیزر تأثیر بسیار خوبی در دفع این لکه ها از روی لثه شما دارد. انجام این عمل کاملاً بدون درد و خونریزی می باشد.

 

 

لیزر درمانی -وبسایت دکتر افشین کاوسی

سفید کردن دندان توسط لیزر

 

البته آشنایی با لیزر  کاربرد آن در دندانپزشکی به همینجا ختم نمی شود و جهت اطلاعات بیشتر می توانید در اینترنت هم گشت و گذار کنید. به هر حال امیدوارم مطلب فوق برای شما مفید واقع شده باشد.

 

 

توجه

برداشت واستفاده از مطالب این سایت، تنها با ذکر منبع مجاز میباشد.

 

بازگشت به خانه

 

 

بیشتر بخوانید…

 

درمانهای لیزر

آشنایی با لیزر و کاربرد آن

 

دی ماه ۹۸:راه اندازی سیستم لیزر دایود

 

 

 

 

 

 

لطفا ما را در اینستاگرام نیز دنبال فرمایید

 

 

کلمات کلیدی

دندانپزشک – دندانپزشکی – دندانپزشکی دیجیتال – دندانپزشکی زیبایی – دندانپزشکی ترمیمی – لمینت سرامیکی – لامینت سرامیکی – لامینت دندان – هینوتیزم – هیپنوتیزم در دندانپزشکی – کرمانشاه – کرمانشاهی – دندانپزشکان کرمانشاه – عصب کشی – اندودانتیکس – درمان ریشه دندان – پروتز ثابت – روکش دندان – ایمپلنت فوری – دکتر افشین کاوسی – دکتر هاوش غارتی – لیزر در دندانزشکی – کاربرد لیزر در دندانپزشکی – جراحی لثه با لیزر – معنای لیزر – لیزر دایود – بایولیز – دندانپزشکی مدرن – جراحی لثه – جراحی دندان عقل – دندان عقل نهفته – جرمگیری دندان – بلیچینگ – سفید کردن دندان – زیبایی دندان –  طراحی لبخند – طرح لبخند – جراحی تحت هیپنوتیزم – دندانپزشکی با هیپپنوتیزم – مدیریت مطب و کلینیک – دکتر کاظم آشفته یززدی – دکتر سیدمهدی جعفری – ایمپلنت دندان – کاشت دندان – جایگزینی دندان – ایمپلنت هدایت شده – ایمپلنت دیجیتال – نیودنت – اشترومن – کیت جراحی ایمپلنت – کامپوزیت ونیر – ونیر دندان – اینلی – اونلی – اورلی – ترمیم دندان – ترمیم همرنگ دندان – ترمیم سفید رنگ دندان – ترمیم دندان با کامپوزیت – ترمیم طبیعی دندان – آمالگام – تعویض آمالگام – طاق بستان – دندانساز – دندانساز تجربی – دندانپزشک تجربی – هنر دندانپزشکی – علم و هنر دندانپزشکی – لابراتوار دندانسازی – تکنسین دندان – تکنسین دندانپزشکی – دستیار دندانپزشک-ویروس کرونا – بیماری کرونا-جهش کرونا – کرونا و دندانپزشکی- کویید ۱۹ و دندانپزشکی – کنترل عفونت در دندانپزشکی – مطب دندانپزشکی زیبا – مطب دندانپزشکی شیک – معماری مطب دندانپزشکی – پرینتر سه بعدی – روکش  موقت – نایت گارد – دندان قروچه – براکسیزم – ناهنجاری فک و صورت – ارتودنسی شفاف – الاینر شفاف – ترمیم کامپوزیت خلفی – بیماریهای لثه – بیماریهای دهان- کامپوزیت دندان – دوکتور ددان – کرماشان – بیمه دندانپزشکی – دپیگمانتاسون لثه – کدکم – سینوس لیفت – پیوند استخوان – جراحی ایمپلنت – ایمپلنتولوژی –  بوی بد دهان – کیست دندان – دندان درد – آموزش بهداشت دهان کودکان – بهداشت اطفال – مسواک کودکان – دندان شیری – پرینتر سه بعدی – روکش موقت – dental laminates – smile -Kermanshah – kermanshah dentist – kermanshah dentistry office -تببیض الاستنان – زراعت الاسنان فی ایران – فنیز الترکیبیات کرمانشاه – طبیب الاسنان ایرانی -زراعت الاسنان فی یوم واحد ایران – دندانپزشک خوب کرمانشاه – رزین کامپوزیت – مواد دندانپزشکی با کیفیت – طراحی لبخند دیجیتالی – اموزش اگزوکد – طراحی در اگزوکد –

 

 

دکتر افشین کاوسی

دکتر افشین کاوسی

دندانپزشک
فارغ التحصیل دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

سوال خود را مطرح کنید :


چنانچه در خصوص مطلب فوق سوالی دارید ،لطفا در فرم زیر مطرح بفرمایید