یادی از طاعون آلبر کامو

یادی از طاعون آلبر کامو در روزهای شیوع کرونا در ایران

آیدا مجیدآبادی
در این روز های سخت و با شیوع ویروس کرونا، به یاد کتاب ( طاعون ) آلبر کامو افتادم؛ روایتی که بی شباهت به احوال این روز های ما نیست. همانگونه که در آغاز داستان طاعون، هر کس به فکر نجات خود بود و نوعی آشفتگی بر شهر طاعونزده حکم فرما گشته بود، بسیاری نیز در برابر کرونا همین روش را در پیش گرفته اند و از فرار و احتکار و سود جویی هیچگونه دریغی نمی کنند. در این میان برخی مروجان مذهبی نیز چون کشیش داستان (پانلو) دست به دامان نیروهای غیبی شده اند و سعی دارند با دعا و توبه، سرزمینمان را از این عذاب الهی نجات دهند. در حالی که به قول کامو: «یگانه راه مبارزه با طاعون شرافت است.» و تنها با همبستگی و ایستادگیست که می توان در برابر این مصیبت پیروز شد.
مسئله و درد ما مشترک است و تمام ما از ترسی مشترک آکنده ایم، ترس طبیعی ترین رفتاریست که انسان می تواند در برابر ناشناخته ها از خود نشان دهد.
موضوع مهم این است که نگذاریم این ترس و وحشت حافظه ی انسانی و اجتماعی ما را پاک کند. تنها به فکر خود و خانواده ی خود نباشیم. به قول “رامبر” یکی از شخصیت های داستان طاعون: «وقتی که آدم تنها خودش خوشبخت باشد خجالت دارد.» آن هم در روز هایی این چنین سخت، آن هم در روز هایی که جز خودمان کسی کمکمان نخواهد کرد؛ هیچکس جز خود ما مردم

 

 

یادی از طاعون آلبر کامو - مقالات وبسایت دکتر افشین کاوسی

 

تکنیک یا شرافت؟

بشر امروز برای مقابله با یک تهدید عمومی مانند آنچه که امروزه با آن روبروست- به کدام یک نیاز دارد؟

دکتر حسین خورسندی
دندانپزشک عمومی و نایب رئیس انجمن کارفرمایی دندانپزشکان استان گیلان

روز گذشته مطلبی تحت عنوان “یگانه راه مقابله با کرونا شرافت است” با وام گرفتن از کتاب طاعون آلبر کامو در کانال دندانه منتشر شد که به نظر باید نیازمند واکاوی از نگاهی یادی از طاعون آلبر کامو - مقالات وبسایت دکتر افشین کاوسیمتفاوت باشد. از نگاه من (دوستدار سبک نگارش و نگاه فلسفی کامو) اگر کامو طاعون را در همین دوره ای که ما زندگی میکنیم و در مورد بشری که قرار است با تهدید خطرناکی چون کرونا (به جای طاعون) مقابله کند می‌نوشت احتمالا باید به نقطه اتکای دیگر برای عبور از بحران اشاره میکرد و نگاه فلسفی متفاوتی نسبت به جامعه و انسان را منعکس می‌کرد. امروز و در این لحظه که در آن ایستاده ایم، کرونا به سمت یک همه گیری جهانی پیش میرود؛ در حالی که در نقاط مختلف این جهان درگیر (تا اندازه زیادی در مغایرت با شرایط تقریبا یکسان زمانه ای که طاعون کامو در آن رخ می دهد) نوع مقابله با آن متفاوت است و این تفاوت ربطی به ارزشهای تثبیت شده جامعه بشری ندارد و یا حداقل آنکه به عنوان عامل اولیه و پیش شرط نباید موجب فرافکنی و فراموشی ابزار و عوامل اصلی گردد.
امروزه کلیپ های زیادی از اولین کشور درگیر کرونا در فضای مجازی پخش میشود که باز هم موجبات اعجاب ما را از وسعت و ژرفای توانمندی (در همه ابعاد) این چشم بادامی های خستگی ناپذیر فراهم می آورد. آنها برای حضور در مراکز درمانی و گند زدایی از مراکز عمومی و همه وظایف مربوط به این شرایط، با همان سخت کوشی همیشگی وارد میدان میشوند و تنها فرق داستان در این است که همه امکانات تکنولوژیک و مدرن را به خدمت گرفته اند تا تلفات را به حداقل برسانند. اما در کشور من و شاید کثیری از کشورهای دیگر که فاقد زیرساخت های لازم و تکنولوژی های پیشرفته باشند اوضاع به گونه ای دیگر است. در اینجا شاید «شرافت» به این معنا باشد که من دندانپزشک با ابتدایی ترین امکانات موجود- بخوانید بدون امکانات!- باید برای انجام وظیفه ریسک خطرناکی را به جان بخرم تا شرافتمند بودن شامل حالم گردد! بنابراین سئوال کلیدی شاید این باشد که اگر بر همین جامعه خاص متمرکز شویم و بین دو دستورالعمل انجام وظیفه شرافتمندانه و بدون امکانات و دیگری با امکانات و تجهیزات مناسب، بخواهیم یکی را برگزینیم، کدام مضمون -فارغ از انتساب به هر فضیلت اخلاقی- جمع بزرگتری را به دور خود گرد خواهد آورد؟

منبع: سایت خبری تحلیلی دندانه

 

توجه

برداشت واستفاده از مطالب و مقالات این سایت با ذکر منبع مجاز میباشد.

 

بازگشت به مقالات

 

بیشتر بخوانیم…

 

 

مسواک دستی یا مسواک برقی؟!

انواع ترمیم های همرنگ دندان

 

طراحی لبخند دیجیتال

 

 

 

 

 

لطفا ما را در اینستاگرام نیز دنبال فرمایید

 

 

 

 

 

 

کلمات کلیدی

دندانپزشک – دندانپزشکی – دندانپزشکی دیجیتال – دندانپزشکی زیبایی – دندانپزشکی ترمیمی – لمینت سرامیکی – لامینت سرامیکی – لامینت دندان – هینوتیزم – هیپنوتیزم در دندانپزشکی – کرمانشاه – کرمانشاهی – دندانپزشکان کرمانشاه – عصب کشی – اندودانتیکس – درمان ریشه دندان – پروتز ثابت – روکش دندان – ایمپلنت فوری – دکتر افشین کاوسی – دکتر هاوش غارتی – لیزر در دندانزشکی – کاربرد لیزر در دندانپزشکی – جراحی لثه با لیزر – معنای لیزر – لیزر دایود – بایولیز – دندانپزشکی مدرن – جراحی لثه – جراحی دندان عقل – دندان عقل نهفته – جرمگیری دندان – بلیچینگ – سفید کردن دندان – زیبایی دندان –  طراحی لبخند – طرح لبخند – جراحی تحت هیپنوتیزم – دندانپزشکی با هیپپنوتیزم – مدیریت مطب و کلینیک – دکتر کاظم آشفته یززدی – دکتر سیدمهدی جعفری – ایمپلنت دندان – کاشت دندان – جایگزینی دندان – ایمپلنت هدایت شده – ایمپلنت دیجیتال – نیودنت – اشترومن – کیت جراحی ایمپلنت – کامپوزیت ونیر – ونیر دندان – اینلی – اونلی – اورلی – ترمیم دندان – ترمیم همرنگ دندان – ترمیم سفید رنگ دندان – ترمیم دندان با کامپوزیت – ترمیم طبیعی دندان – آمالگام – تعویض آمالگام – طاق بستان – دندانساز – دندانساز تجربی – دندانپزشک تجربی – هنر دندانپزشکی – علم و هنر دندانپزشکی – لابراتوار دندانسازی – تکنسین دندان – تکنسین دندانپزشکی – دستیار دندانپزشک-ویروس کرونا – بیماری کرونا-جهش کرونا – کرونا و دندانپزشکی- کویید ۱۹ و دندانپزشکی – کنترل عفونت در دندانپزشکی – مطب دندانپزشکی زیبا – مطب دندانپزشکی شیک – معماری مطب دندانپزشکی – پرینتر سه بعدی – روکش  موقت – نایت گارد – دندان قروچه – براکسیزم – ناهنجاری فک و صورت – ارتودنسی شفاف – الاینر شفاف – ترمیم کامپوزیت خلفی – بیماریهای لثه – بیماریهای دهان- کامپوزیت دندان – دوکتور ددان – کرماشان – بیمه دندانپزشکی – دپیگمانتاسون لثه – کدکم – سینوس لیفت – پیوند استخوان – جراحی ایمپلنت – ایمپلنتولوژی –  بوی بد دهان – کیست دندان – دندان درد – آموزش بهداشت دهان کودکان – بهداشت اطفال – مسواک کودکان – دندان شیری – پرینتر سه بعدی – روکش موقت – dental laminates – smile -Kermanshah – kermanshah dentist – kermanshah dentistry office -تببیض الاستنان – زراعت الاسنان فی ایران – فنیز الترکیبیات کرمانشاه – طبیب الاسنان ایرانی -زراعت الاسنان فی یوم واحد ایران – دندانپزشک خوب کرمانشاه – رزین کامپوزیت – مواد دندانپزشکی با کیفیت – طراحی لبخند دیجیتالی – اموزش اگزوکد – طراحی در اگزوکد –

 

 

 

دکتر افشین کاوسی

دکتر افشین کاوسی

دندانپزشک
فارغ التحصیل دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

سوال خود را مطرح کنید :


چنانچه در خصوص مطلب فوق سوالی دارید ،لطفا در فرم زیر مطرح بفرمایید